Our story - ZOE HOOP JEWELRY

TILLVERKADE MED RESPEKT FÖR MÄNNISKOR OCH MILJÖ. ALLTID FRI FRAKT HEM TILL DIG.

0

TÖM KUNDVAGNEN

Our story

ZOE HOOP är ett skandinaviskt varumärke grundat 2019. Vi vill sprida tro, hopp och uppmuntran genom smycken.

Vi strävar efter att tillverka etiska smycken och väljer medvetet att samarbeta med leverantörer som delar vår vision. Det innebär att de måste kunna erbjuda goda arbetsvillkor och att vi eftersträvar återvunnet silver och guld av god kvalitet.

Varje smycke har sin egen uppmuntrande betydelse inspirerat från bibeln. Därav namnet ZOE HOOP, ZOE för liv och HOOP för ring, både för oss som bär dem och för hantverkarna som gör dem.

Alla smycken levereras i vår fina, specialdesignade smyckesask Trinity.

Här berättar Caroline Johansson, vår grundare, om visionen för ZOE HOOP:

Vår vision ZOE HOOP 

 ”Svenska varumärket ZOE HOOP är så mycket mer än vad ögat kan se; äkthet, omsorg och kärlek är deras värdegrund. Smyckena är vackert formgivna i återvunnet silver med ett tjockt överdrag av 18 karat guld, handgjorda med rättvisa arbetsförhållanden och löner. Deras kvalitetssmycken värmer ditt hjärta och de människor som du möter och blir en daglig påminnelse om kärlek, hopp och tro"  VOGUE, Juli 2021

ZOE HOOP strävar efter att producera smycken och produkter så hållbart som möjligt:

Silvret i våra smycken är återvunnet och det är också kartongen i vår smyckesask Trinity. Vår broschyr, våra papperspåsar och fraktkuvert är FSC-certifierade och klimatneutrala.

Vi letade i över ett år för att hitta en producent i ett utvecklingsland som hade rättvisa arbetsvillkor för sina anställda. Vi är så glada att arbeta tillsammans med ett familjeföretag i Thailand som verkligen värdesätter sina begåvade anställda och har följande etiska standard:

1) Alla anställda är minst 18 år har en rättvis lön.
2)  Alla anställda får en timmes lunchpaus och två 15 minuters pauser varje dag.
3) Luftkonditionering finns i alla dedikerade produktionsrum och på kontoret.
4) Varje anställd har en ergonomisk stol.
5) Om familjemedlemmar till de anställda vill praktisera eller arbeta på företaget går det bra, om de har åldern inne för det
6) De flesta anställda får en årsbonus (ungefär en halv månadslön i genomsnitt 2019) endast den som är nyanställd är undantagen den möjligheten.
7) Alla anställda erbjuds gratis ögonkontroller och subventionerade glasögon om behov finns.

 Låt oss förändra världen till det bättre!

Swedish
Swedish