4 saker du behöver känna till om Psalm 23 - ZOE HOOP JEWELRY

TILLVERKADE MED RESPEKT FÖR MÄNNISKOR OCH MILJÖ. ALLTID FRI FRAKT HEM TILL DIG.

0

TÖM KUNDVAGNEN

translation missing: sv.blogs.article.by_author Liquid error (sections/article-template.liquid line 111): The format option 'month_day_year' is not a supported format. 2 translation missing: sv.blogs.article.read_time

En av de vackraste bilderna av Gud är den som den gode herden. Jag växte upp med får och hade förmånen att likt David få ledarskapsträning som herde på de Bibliska kullarna. Här är några punkter om herden och fåren som jag vill dela med mig av:

1. Kung David är en av Bibelns mest fascinerande och färgstarka personligheter. Multibegåvad, artistisk och visionär. Psalm 23 om den gode herden har tröstat människor under 3000 år. ”Herren är MIN herde.” Det var Davids identitet och referenspunkt. Herden söker de får som gått vilse och låter dem vila på gröna ängar. Vilket evangelium i en adrenalinstinn värld. Herdens kärlek förnyar själen och gör den åter levande.  

2. Får kan stångas eller skadar pannan mot vassa stenar. Insekter lägger ägg i såren. Herden smörjer då huvudet med helande olja. Inte ens i dödsskuggans dal behöver vi frukta. Herdens godhet följer oss, till det sista andetaget.

3. Det finns olika sorters herdestavar. Den vanligaste är den på smycket "The Sheperds' Cross", den klassiska kräklan som gör att fåret att gå på rätta vägar. Får saknar inbyggd kompass och går lätt vilse. Herden letar tills de hittar det förlorade fåret. Herden går strax framför hjorden och sätter en gräns för de alltför ivriga och skyddar fåren mot attacker från vilda djur. 

4. Får lägger sig inte ner om de inte är trygga, utan är oroliga för matbrist, insekter, orent vatten eller vilda djur. De känner igen herdens röst bland andra röster och herden känner fåren individuellt. Herdestaven är en symbol för trygghet och faderlig omsorg.

Herdeson, människoherde och son till den gode herden

Anders-Petter Sjödin/präst 
För att köpa The Sheperd's Cross till kvinna klicka här till man klicka här.


Titel

Författare

Swedish
Swedish